zatvori

SERVISIRANJE KOTLOVA I GORIONIKA
NA PELET

Pelet je regionalno gorivo, proizvedeno od drveta bez aditiva. Relativno čisto gori i može se reći da je ugljenično neutralno gorivo. Njegovim sagorevanjem oslobađa se ista količina CO i CO2 koliko drvo procesom fotosinteze preradi u svom životnom ciklusu.

Proizvodi se u strogo kontrolisanim uslovima definisanim standardom kojim je definisan i oblik peleta - prečnik 6mm, dužina do 30mm, vlaga ispod 10%. Ono što ga značajno razlikuje u odnosu na druga čvrsta goriva je količina pepela nastala sagorevanjem koja iznosi do 1% mase goriva zbog čega je čišćenje i održavanje kotla znatno jednostavnije.

Za razliku od kotlova na drva I ugalj, peći na pelet imaju pokretne delove koji mogu da se istroše i da zahtevaju održavanje. Postoje ventilatori, temperaturni senzori, senzori pritiska I potpritiska, spirale za isporuku peleta i druge komponente. Većina proizvođača opreme za grejanje na pelet, preporučuju godišnje servisiranje.

S.Z.R. SOLAR poseduje neophodne licence I znanje za servisiranje I podešavanje kotlova I gorionika na pelet. Uz pravilo podesavanje I redovan servis, obezbeđujete pravilan I siguran rad uređaja.

POSEDUJEMO LICENCE ZA SLEDEĆE GORIONIKE:
POSEDUJEMO LICENCE ZA SLEDEĆE KOTLOVE NA PELET: